Excursies

Leren fotograferen op locatie


Ieder seizoen organiseert Knoester Fotografie een fietsexcursie in het Leekstermeergebied. Tijdens deze excursie leer je fotograferen in de praktijk en leer je het landschap lezen. De excursie staat onder leiding van Peter Knoester, fotografiedocent en landschapsgids, zelf ook woonachtig in dit gebied.

Thema van de excursie is de landschappelijke verandering in het Westelijk Leekstermeergebied, grofweg het gebied tussen Midwolde, Leek en Leutingewolde.

Wil je meer weten over wat je in dat landschap ziet en wil je dat graag goed op foto’s vastleggen, dan is dit de goede excursie!

De fietsexcursie begint en eindigt bij Restaurant Cnossen Leekstermeer. Van daaruit wordt een kleine 10 kilometer gefietst, waarbij op diverse plekken wordt gestopt om samen foto’s te maken en te kijken naar sporen in het landschap van vroeger en van nu. Je leert dus fotograferen en je leert over het gebied.

De excursie is voor iedereen geschikt, voor beginners en voor meer gevorderden. Het bedienen van de camera (waar zit wat) wordt bekend verondersteld. De excursie duurt ca. 3 uur en kost € 15,– p.p. Je kunt je tot uiterlijk een week van te voren aanmelden.
Het minimum aantal deelnemers is 4, het maximum 8.

De excursies worden gegeven op de volgende data:
  • winter: zondag 10 januari 2021
  • voorjaar: zondag 14 maart 2021
  • zomer: zondag 13 juni 2021
  • herfst: zondag 17 oktober 2021

Groepen kunnen contact opnemen voor een datum in onderling overleg.

Om 10.00 uur vertrekken we. Zorg dus dat je op tijd aanwezig bent, met fiets en camera

© 2021 Knoester Fotografie.
Vormgeving: Tieme Dekker Grafische vormgeving